כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל חומוס ומנגולד של אורית שקיבלה זאת מחמותה

תבשיל חומוס ומנגולד של אורית שקיבלה זאת מחמותה

 

רכיבים:

בצל

חומוס או שעועית לבנה (אפשר סנפרוסט)

חבילת מנגולד או תרד (טרי או סנפרוסט) 

תבלינים: פלפל שחור, כמון, מעט פפריקה מתוקה, כ 2 כפות רסק ומלח

 

אופן הכנה:

מאדים 1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים עם 2 כפות שמן זית ואם צריך מוסיפים עוד מים.

מוסיפים חבילת מדליוני תרד של סנפרוסט ומאדים יחד עם הבצל, מוסיפים חבילת חומוס סנפרוסט מכסים במים רותחים, מתבלים ומכסים לבישול ממושך של כ 3 שעות (אפשר לקצר הכנה בהכנה בסיר לחץ) .

את המלח נוסיף בסיום הבישול (מלח יקשה על החומוס להתרכך ולכן נוסיף בסיום הבישול)

חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ורק לקראת הסוף לאדות את הנוזלים ולהשאר עם תבשיל הצלחה משגע!!!

ניתן להמיר את התרד במנגולד טרי (חותכים ומוסיפים את כל המנגולד - גם החלק הלבן)

ניתן גם להחליף את החומוס בשעועית לבנה.

מי שאוהבת יכולה להוסיף לימון לפני ההגשה.

מתברר שתבשיל זה נקרא גם טבחה סלק וענת הבשלנית עדכנה שניתן להביא הכל לרתיחה ולהכניס ללילה בתנור

זה תבשיל מעולה לרושם של בשלנית על במינימום השקעה!!! עם סיר לחץ זה מוכן ממש צ'יק צ'אק למי שרוצה לקצר תהליכים.

 

איך נתייחס:

2/3  כוס חומוס מבושל = מנת חלבון

כוס חומוס מבושל = מנה וחצי חלבון
כל 2 כוסות חומוס מבושל = 3 מנות חלבון

 

הערות:
ניתן להמיר את המנגולד בתרד.
להאמין. לפעול. להגשים.